הסיכונים בתזונה מהחי

שיתוף

מאמרים נוספים

מיקרופלסטיק ומוצרי BPA וללא BPA: השפעות על הבריאות

קרא עוד...

מזון מעובד ותוספי מזון : חלק ב'

קרא עוד...

מזון מעובד ותוספי מזון: מה הם עושים לגופנו?

קרא עוד...

דבש: הסוכר העליון של הטבע

קרא עוד...

למה אנשים לא מצליחים לקום בבוקר בלי קפה

קרא עוד...

למה להסתכל על הרכיבים של מוצר מסויים לא מדוייק?

קרא עוד...

הסיכונים בתזונה מהחי

 אם תצרכו מאכלים מהחי במצב נא, והמקור שהוא מגיע מימנו הוא לא איכותי אתם תוכלו למצוא את עצמכם רצים לשירותים ומשלשלים את החיים שלכם או יותר גרוע בבית חולים.

כשיש מאכלים כמו סושי, קרפצ'יו, סטייק טרטר, ביצה עלומה שבאים נאים במסעדות ואתם צורכים כמות יחסית קטנה אז לא אמורה להיות בעיה.

רמת הסיכון באוכל מהחי במצב נא אם הוא לא ממקור איכותי :

הכי מסוכן זה איברים פנימיים – באיברים פנימיים מצטברים רוב הרעלים, אם תאכלו מזה במצב נא סביר להניח שלא תרגישו טוב ביכלל ואולי תגיעו למיון אז תזהרו בבקשה.

  לאחר מכן שומן – בשומן מצטברים גם חלק מהרעלים, ולכן אם תאכלו הרבה שומן תוכלו להרגיש לא כלכך טוב.

בשר שריר בלי שומן – אם אתם רוצים לנסות משהו נא, בהחלט עדיף בשר ללא שומן, מפני ששמה מצטברים הכי פחות רעלים.

אם המוצרים באים ממקום איכותי כמו הטבע או חוות גראס פד, תצטרכו לעשות טסט לאוכל כדי לבדוק את האיכות שהמקום שהבאתם אותו מימנו באמת איכותי.

דבר ראשון

אם יש לכם את האפשרות, תרצו לראות את החווה שבו גדלות החיות. זה יתן לכם את האינדיקציה הכי טובה אם אתם צורכים את הבשר שבא ממקום איכותי באמת או שלא. קודם כל תרצו לבדוק שאותם חיות מסתובבות במקום פתוח, אוכלות את העשב שלהן, ונמצאות בשמש. זה המצב הכי בסיסי. אחר כך אם תרצו תוכלו לשאול את אחד העובדים אם החיות מקבלות זריקות או שלא ? המטרה היא לחפש חיות שגדלו בצורה הטבעית ביותר. יש עוד בדיקות בהמשך שאנחנו צריכים לעשות, וגם לא הייתי מסתמך כלכך בקלות על דבריהם של העובדים. כי גם כנראה יהיו כאלה שיזייפו.

דבר שני

תמיד תסתכלו על הבדלי הצבעים, מאכלים ממקורות טובים יראו טוב בהרבה. לדוגמה סטייק, סטייק יהיה עם שומן צהוב, בביצה החלמון יהיה כתום וגדול והחלמון בביצה יהיה פחות נוזלי, חלב יהיה בצבע קצת צהוב יותר ושומני.

דבר שלישי

הבדיקות שתצטרכו לעשות נועד לפחות רק לפעם הראשונה שתבדקו את החנות/חווה שקניתם מימנה, אבל רצוי כמה פעמים במיוחד שמדובר באיברים פנימיים מפני שהם הכי מסוכנים לצריכה כשהם נאים ואסור להקל ראש בזה. כן אני תמיד אחזור על זה שוב ושוב כדי שיכנס לכם לראש.
לצורך הדוגמה ניקח כבד, מה שאתם עושים זה לתת ביס או שתיים, ממש חתיכה קטנה, לאכול ולבלוע אותם ולחכות חצי שעה/שעה ולראות אם אתם מרגישים משהו שונה.
אם אתם מרגישים לא טוב או תחושה רעה תפסיקו מיד ואל תאכלו את זה נא!
אם אתם לא מרגישים כלום והכל בסדר אתם יכולים להמשיך לאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן